Weegschaal
balans herstellend vermogen

De Weegschaal is een kardinale teken en is het meest van alle luchttekens afhankelijk van communicatie met anderen omdat hij gefocust is op de buitenwereld. Dat is de reden waarom de Weegschaal confrontatie uit de weg gaat, bang om zijn plaats te verliezen in de buitenwereld.

Wat de Weegschaal moet leren is om meer in zijn eigen perspectief te zien, zoals het tegenovergestelde teken van de Weegschaal, Ram, doet. Je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen omdat je bang bent de harmonie te verliezen. Dit brengt veelal juist een disharmonisch resultaat teweeg.

De Weegschaal beschikt over de capaciteit om mensen bij elkaar te brengen en heeft een sterk verlangen naar harmonie in de omgeving om zich veilig en zeker te voelen. Daarbij heeft de Weegschaal een gebrek aan drijfkracht, maar bezit wel de hoofdkwaliteit om relaties en de maatschappij te beheersen.

De Weegschaal is een sociaal teken, ze weten wat sociale interactie is en zijn goed in het leggen van verbindingen. Ze staan ook bekend om hun charme en sympathie, waardoor ze nieuwe vrienden kunnen maken. Dit kan echter ook een uitdaging zijn, omdat ze veel meer geobsedeerd zijn door balans en evenwicht in alle aspecten van het leven dan andere dierenriemtekens.

Het is echter erg belangrijk voor de Weegschaal om alles in evenwicht te houden en de balans te herstellen, soms nog meer dan de harmonie te bewaren. Waar onbalans en onrechtvaardigheid heerst, in de ogen van de Weegschaal, moet worden ingegrepen, ongeacht de consequenties. Op die manier creëert de Weegschaal een harmonieuze schoonheid. Alles wat daarvan afwijkt of misplaatst is, wordt vermeden.

De Weegschaal heerst over het zevende huis, het huis van relaties. Daardoor is de Weegschaal een bemiddelaar en diplomaat bij uitstek en kan als geen ander teken grote groepen mensen bij elkaar brengen.

Weegschaal sociale verbintenis

Geef eens een origineel cadeau:
een volledige karakterbeschrijving waarin de potentiële groeimogelijkheden worden vermeld, en hoe je die optimaal kunt benutten. Succes is verzekerd!