Juli 2023 Vladimir Putin

Twee hoofd thema's

Twee hoofdthema’s lopen als een rode draad door Putin’s oorlogsgeweld.

En dat zijn twee Primaire aspecten, die beide volgend jaar uitgewerkt zijn. De eerste is Primaire Pluto conjuntie Ascendant. Een conjunctie in de voorspellende astrologie is een éénwording, alsof er iemand anders ineens bezit van je heeft genomen. Sommige mensen worden ook bang van zo’n verandering omdat ze zichzelf niet herkennen en denken dat ze gek zijn geworden. Maar zoals gewoonlijk, alles is verklaarbaar, je moet het alleen weten.  Dit aspect is een hele machtige, het laat de machtspositie van Putin zien. Pluto zit in zijn 10e huis conjunct de MC en is tevens heerser van zijn eerste huis en dus zijn AS. Hier is weinig fantasie voor nodig om een simpele optelsom te maken. Wat dit aspect nog pittiger maakt dan het al is, is het feit dat zijn primaire Pluto door zijn eerste huis loopt. Pluto in eigen teken is altijd oppermachtig. De aspect is binnen gekomen op 3 juli 2022 en zal verdwijnen op 28 juni 2024. Hij zal exact worden op 1 juli 2023. Voor degene die zeggen “daar heb ik niets van gemerkt”; hij heeft net een mini coup de kop in kunnen drukken. Voor ons lijkt dat misschien niets, maar we praten hier over een enorm groot land en de Wagner Group kreeg al bijzonder veel steun van de burgers. Dus dit zegt toch wel wat, Putin weet als geen ander om met dit bijltje te hakken. Wat men mag beweren, het was een sterk staaltje macht. Nu zijn deze aspecten niet exact, maar zitten vaak akelig in de beurt van de ‘hoofdact’.

Het tweede primaire aspect is ook een mooie. Het is Primaire Zon halfvierkant Saturnus. Een halfvierkant betekend in de voorspellende Astrologie: frustratie van het handelen dat tot niets leidt. Putin’s Primaire Zon staat in het tweede huis, daar staat overigens ook zijn secundaire Zon en secundaire Maan en radix Mars, een zeer krachtig werkzaam huis. Het is het huis van bezittingen en onze eigenwaarde. Het ondergeschepte teken Boogschutter staat erin, die extra krachtig uitwerkt omdat hij onderschept is. Het huis is ook nog eens van Pluto zelf. Twee zonnen, Mars, Pluto als eigenaar in een vurig impulsief onderschept teken dat uitbreiding wilt en hoge doelen en idealen heeft. Je vraagt je dan af waarom iedereen zo verbaasd was toen Putin Ukraine aanviel. Ook het Schorpioen teken is volgens Howard Sasporatas het meest extreme teken van de dierenriem, als enige heeft zijn glyphe ook drie betekenissen, terwijl alle andere tekens maar één betekenis hebben. Het staat voor de schorpioen, slang, adelaar en Phoenix. Het laagste niveau is de slang, die symboliseert het transformeren van oude naar een nieuw huid en de schorpioen om zijn gif. We weten allemaal dat Putin niet vies van gif is. Putin’s Saturnus staat in zijn twaalfde huis, in de oude Astrologie is dat het huis van joy voor Saturnus. Dat betekent dat het niet jouw huis is, maar dat je daar graag mag verblijven, een soort van hang plek, je voelt je goed daar. Het twaalfde huis werd in de oudheid als heel malefide gezien, dat hebben we nu op Jung wijze om weten te buigen als mysterieus om klanten niet van streek te maken en af te schrikken zodat ze nooit meer terug komen. We zeggen nu: het is het huis van verlies. Putin’s Zon staat in het elfde huis, het huis van groepen. Als je dat combineert en letterlijk vertaald zijn de verliezen van mannen enorm groot. Het speelt zich af in het vurige tweede huis waar niemand levend uitkomt. Dit transit geeft ook het materiële verlies aan. De gevolgen zijn voelbaar in het tiende (verlies van status en aanzien)  en derde huis (contacten, verbindingen met de buitenwereld). Dit aspect is binnen gekomen op 24 februari 2022 en verlaat het strijdtoneel op 2 december 2024. Hij zal exact zijn op 15 juli 2023. In die week zal het hoogtepunt van de verliezen zijn, in welke vorm dan ook. De primaire aspecten zijn langdurig en brengen daarom zoveel gewicht in de schaal. Daarnaast zijn ze op het principe van de Nederlandse Astroloog van Dam gebaseerd, het geeft een zeer realistisch en nauwkeurige blauwdruk situatie.

Een ander interessant transit aspect in transit Saturnus anderhalfvierkant met Neptunus. Neptunus zit net als Saturnus ook in dat twaalfde huis, beide planeten hebben dus met verlies te maken. De verliezen dat Putin leidt zijn inderdaad groot en nog groter is het verlies van de bevolking, die hun dappere zonen zien gaan en niet zien terug komen. We praten hier over complete afslachtingen in het openbaar en in geheim (ook een twaalfde huis issue). Het strijdtoneel is het vierde huis (het land). De landelijke verliezen zijn groot. Maar Bernadette Brady heeft een totaal andere verklaring voor dat aspect, wat ik niet begreep. Zij stelt dat dit aspect een grote aanduider is voor gezondheidsproblemen. Het gebied waarin deze gezondheidsproblemen zich afspelen is het vierde huis (eigen huis of land). Het hoeft niet  perse Putin zelf te zijn, het kan ook een kroegmaatje zijn. Want de gevolgen zijn voor het derde (communicatie) en het vijfde huis. Het is heel duidelijk een verlies aspect wat frustratie oplevert. Nu zag ik vandaag toevallig op Twitter dat iemand in de kringen van Putin, ernstig ziek is en dat hij niet meer kan praten. Dat kan de verklaring van dit aspect zijn. Dit aspect zal op 24 juli 2023 exact worden en op 9 augustus 2023 weer verdwijnen. 

Nu is er nog een transit aspect dat het “ziek” zijn aspect ondersteund. En dat is Neptunus vierkant Mars. Transit Neptunus staat op de cusp van het vijfde huis en dus extra voelbaar voor Putin. Mars is heerser over het zesde huis (in de oudheid werd dit ook als een zeer malefide huis beschouwt, het huis van ziekte). Het is daarom ook de joy van Mars om in dat huis te mogen wezen. 

Daarna komt het “oude” aspect terug: transit Uranus vierkant Pluto. Externe gebeurtenissen dwingen je tot een nieuw soort actie. Het oude moet plaats maken voor het nieuwe. Dit aspect heeft gevolgen voor land en machtspositie. Hij wordt exact met 1 graad verschil op 30 juli 2023. 

"It is written in the stars."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *