Kreeft
kwetsbaar onder harde pantser

Een kreeft ziet alles vanuit zijn eigen standpunt en kan niet anders, omdat het alles emotioneel ervaart. En doordat het handelt vanuit zijn eigen gevoelens, is het ook afgestemd op de gevoelens en behoeften van anderen. Daarom heeft het een enorm vermogen om mee te leven en kan het ook fantasievol zijn, zodat het elke rol kan aannemen.

Emotionele gebeurtenissen maken een diepe indruk op de Kreeft, waardoor het bijna nooit iets vergeet. Hierdoor hebben ze vaak moeite om het verleden los te laten en hebben ze een onwrikbaar geheugen. Omdat Kreeften zo openstaan voor invloeden van buitenaf en alle emoties opzuigen als een spons, heeft dit invloed op hun lichaam en maakt het hen vatbaar voor verkoudheid en griep. Een Kreeft is een zeer betrokken persoonlijkheid en drukt dit uit door zorgzaam en beschermend te zijn. Daarom kan het voor hen moeilijk zijn om dingen los te laten en kan het veeleisend, verstikkend en bezitterig worden. Dit komt puur voort uit angst om bescherming of zekerheid te verliezen.

De heerser van de Kreeft is de Maan, die het snelst van alle hemellichamen beweegt. Dit verklaart de stemmingen van de Kreeft; de snel veranderende stemmingen en emotionele uitbarstingen. De Kreeft heeft de neiging een slachtofferrol aan te nemen en voelt zich vaak uitgebuit. Emoties verwerken is ook moeilijk omdat ze zichzelf niet op afstand kunnen zetten. Ze nemen kritiek altijd persoonlijk op. Omdat de hoge gevoeligheid van de Kreeft hen onzeker maakt, kan dit teken ook erg timide of verlegen zijn. Het is echter het minst introverte van alle watertekens, omdat het een kardinaal teken is. Het is een van de vier belangrijkste spelers van de twaalf tekens. Ze zijn initiators, extrovert en zeer ondernemend.

De Kreeft is het meest empathische teken van alle kardinale tekens. De Kreeft is toegewezen aan het vierde huis. Dit gaat voornamelijk over het empathisch vermogen om te zorgen, een basisbehoefte, zowel mentaal als fysiek. Zonder empathie kunnen we geen emotionele verbinding met anderen maken.

Kreeft heeft een belangrijk huis toegewezen gekregen, het huis van onze voorouders, het huis waarin we opgroeide, het huis waarin we nu leven en het huis waarin we zullen sterven. Dit huis laat het begin en einde zien; ready or not.

Kreeft empathisch vermogen

Geef eens een origineel cadeau:
een volledige karakterbeschrijving waarin de potentiële groeimogelijkheden worden vermeld, en hoe je die optimaal kunt benutten. Succes is verzekerd!