Steenbok
on the Top of the World

De leeuw mag dan wel de koning van de jungle zijn, maar het is de steenbok die daadwerkelijk de top van de wereld kan bereiken. Vuurtekens zoals de leeuw hebben een explosieve energieke kracht die projecten levensvatbaar maakt. Maar deze energiekracht is vaak kortstondig en snel uitgeput. Aardetekens hebben een bijzonder lange adem, vastberadenheid en uithoudingsvermogen. Alleen de steenbok is als kardinaal teken in staat om onvermoeibaar tot ongelofelijke hoogtes te klimmen langs onmogelijke obstakels, zodat andere tekens het nakijken hebben. In de praktijk betekent dat de steenbok gemotiveerd is om gedurende lange tijd fenomenale prestaties te leveren. Een steenbok staat daarom bekend om zijn emotionele zelfbeheersing en is gezegend met eindeloos geduld. De kracht van de steenbok is als een rots en niet de buigzaamheid van het riet. Dat zegt iets over zijn mentale en fysieke kracht.

Steenbok kijkt naar de resultaten, heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel en stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen want hij wilt de dingen waarheidsgetrouw en perfect doen. Omdat een Steenbok weet wat hij wilt en hoe hij dat moet bereiken, denkt hij daardoor zelden buiten zijn kader en steekt veel energie in het tegengaan van verandering, omdat hij als aardeteken houvast wil hebben en zaken in stand wil houden. 

Een Steenbok houdt van zekerheid; regels, orde en voorschriften. Hij is autoritair, strijdlustig, taai en hard en dwingt respect af. Hij is daarom een kei in organiseren, vorm geven en opbouwen en omdat hij het hoofd koel kan houden is hij oplossingsgericht. 

Daarom behoort de Steenbok in de top van de geboortehoroscoop in het tiende huis. Hij vertegenwoordigt de vervolmaking van de identiteit en je plaats in de maatschappij. 

 

Steenbok oogsten wat je gezaaid hebt

Geef eens een origineel cadeau:
een volledige karakterbeschrijving waarin de potentiële groeimogelijkheden worden vermeld, en hoe je die optimaal kunt benutten. Succes is verzekerd!