Maagd
praktisch dienstbaar werkzaam

De Maagd is naast het Tweelingen-teken geplaatst in het veranderlijke kruis, en staan beide tot het linker deel van de hersenen; het logisch redeneren van Tweelingen en het analytisch denkvermogen van Maagd. Beiden zijn zeer nieuwsgierig, net als de andere twee tekens in het veranderlijke kruis: Boogschutter en Vissen, die het abstracte rechter hersenhelft vertegenwoordigen.

Maagd is misschien wel het meest complexe teken van de dierenriem. Het heeft een hoog onderscheidend vermogen en is zeer gedetailleerd, net als Tweelingen, maar met dien verschil, dat het vanuit alle kanten wordt geanalyseerd. Daarom kan men het volgende zeggen over Maagd: alleen als de omstandigheden gunstig zijn geweest in elke fase van het groeiproces, kan het graan rijpen om te worden geoogst. Zo kan Maagd het kaf van het koren scheiden.

Maagden staan ​​bekend als harde werkers, hun groeiproces is niet snel, maar zeer grondig, dus ze komen er uiteindelijk wel en kunnen lang genieten van de vruchten van hun oogst. Dit komt omdat ze streven naar perfectie, een perfectie die veiligheid biedt. Ze streven naar een zuiverheid die blijvend is en daarom staan ​​ze alleen open voor ideeën die praktisch haalbaar zijn. Een Maagd is zeer praktisch van aard.
Die perfecte zuiverheid en perfectie waar Maagd naar streeft, komt voort uit hun verwondering voor de aardse materiële wereld waarin het Goddelijke ligt. Ze zien perfectie en zuiverheid in dingen omdat ze de ziel binnenin zien.

Het aarde-element richt zich op veiligheid en is veruit het meest praktisch van de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. De aarde haat chaos, ze organiseert, verfijnt en onderscheidt de patronen achter de materie. Dit is de aarde in zijn meest aanpasbare vorm.

Emoties zijn vervelend en verwarrend voor Maagd, want als perfectie je doel is en een fout maken je grootste angst is, wil je geen onvolkomenheden bij jezelf zien. Daarom probeert Maagd deze emoties weg te redeneren, wat onrust en onzekerheid veroorzaakt. Dit kan zelfs leiden tot obsessief gedrag, obsessief schrobben en schoonmaken.
Het is onnodige druk die Maagd zichzelf oplegt, omdat het leven zelf onvolmaakt is. Perfectie is immers iets Goddelijks en geen menselijke eigenschap, zegt astroloog Steven Forrest in één van zijn boeken. Daarom stelt Maagd zeer hoge normen voor zichzelf en anderen, de kans is groot dat ze verstrikt raken in details, het grotere plaatje uit het oog verliezen, wat kan leiden tot een zenuwinzinking. Waar Maagd zich het meest op zijn gemak bij voelt, is praktisch en nuttig werken.

Maagd bezit het zesde huis, dat onder meer gezondheid en ziekte omvat. Het teken waarin dat huis zich bevindt, zegt vaak iets over je gezondheid. Maagd is het meest praktische en zintuiglijke teken van de aardetekens. Maagden zijn vaak kunstzinnig aangelegd en werken graag met hun handen, met stoffelijke aardse zaken. Zonder logisch redeneren kunnen we geen strategieën bepalen, wiskunde en taal leren en zou onze evolutie heel langzaam gaan.

Maagd het kaf van het koren scheiden

Geef eens een origineel cadeau:
een volledige karakterbeschrijving waarin de potentiële groeimogelijkheden worden vermeld, en hoe je die optimaal kunt benutten. Succes is verzekerd!