Leeuw
het zonnige hart

Het Leo-realm wordt geregeerd door de zon, die het leven op aarde mogelijk maakt en het middelpunt van ons zonnestelsel is. De vuurtekens maken het leven mogelijk in de vormen van leven die we kennen. De Ram vertegenwoordigt onze levenskracht en overlevingsinstinct, terwijl de Leeuw ons kloppende hart is en brandstof voor onze levenskracht. Zonder de zon zou het leven op aarde onmogelijk zijn – het is de kern van ons bestaan en vertegenwoordigt onze menselijke eigenschappen en het ‘zelf’. Dit is ook het grootste verlangen van de Leeuw, om het centrum te zoeken en het ‘zelf’ te vinden, omdat het de bron is van ieders individualiteit.

De kenmerken van de leeuw komen het beste tot uiting in het astrologische teken van Leeuw. Statigheid, status, trots, zelfvertrouwen, indrukwekkendheid en een natuurlijk gezag dat niemand kan negeren. Leeuwen zijn zeer loyaal, joviaal met een hartverwarmende goedheid en in staat om het zonlicht in het leven van anderen te brengen. Ze hebben een sterk geloof in zichzelf en hun kracht komt voort uit dat geloof. Hun grootste angst is dat iemand hun waardigheid of eigenwaarde zal betwisten en hun trots, hun ‘ego’, zal beschadigen.

Leeuwen zijn gepassioneerd en koppig in hun overtuigingen en zijn moeilijk te veranderen van mening, zoals bij alle vaste tekens. Ze zijn letterlijk vastbesloten in hun overtuigingen. Ze beschouwen hun opleiding als een statussymbool, waar ze veel moeite en werk in stoppen, omdat ze trots zijn op hun vaardigheden en kennis, wat hun eigenwaarde vergroot.

Het speelhuis is eigendom van de Leeuw. Daarin zitten alle activiteiten die we leuk vinden om te doen en waar we ook goed in zijn. The King of the playground, wat valt er nog meer te zeggen dan dat. De Leeuw die de spelregels bepaalt.

Leeuw in de spotlight

Geef eens een origineel cadeau:
een volledige karakterbeschrijving waarin de potentiële groeimogelijkheden worden vermeld, en hoe je die optimaal kunt benutten. Succes is verzekerd!