Schorpioen
scherpzinnige geest

Een Schorpioen is iemand die gedreven, gepassioneerd en intens is en tegelijkertijd hoogst gecompliceerd en moeilijk te begrijpen. Ze komen over als strategisch, geduldig en observant, wachtend op wat ze willen. Ze hebben een onmiskenbare emotionele kracht en hun Schorpioen Ascendant is onwrikbaar als ze een beslissing hebben genomen. Geen uitdaging is te groot en hun veerkracht is ongeëvenaard.

Schorpioenen begrijpen vaak weinig waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen en kunnen zichzelf destructief en saboterend gedragen. Met een verstoord Ascendant kunnen Schorpioenen wraakzuchtig worden. Wat ze het meest nodig hebben kunnen ze de rug toedraaien om hun gelijk te bewijzen. Het is alles of niets voor dit teken. Want een onverzoenlijke, verstoorde Schorpioen overleeft liever de bruutste omstandigheden dan te zwichten voor zijn tegenstander. Kortom ze zijn niet bang om te lijden om iets te bewijzen en voelen zich daar zelfs iets te prettig bij. 

Schorpioenen hebben een scherp verstand en kunnen de wortel van elk probleem blootleggen. Ze kunnen zeer zelfkritisch zijn, vooral als ze hun eigen motieven proberen te begrijpen. Hij combineert logica met intuïtie en is een uitstekende strateeg die anderen vrijwel weet te hypnotiseren om te doen wat hij wilt. Dit teken kan buitengewoon kritisch jegens zichzelf zijn, vooral wanneer het zijn eigen motieven probeert te doorgronden. 

Aangedaan leed wordt nooit en te nimmer vergeten en kan wraakzuchtige gevoelens tot ontwikkeling laten komen. alles wordt beoordeeld in het licht van geleden pijn, vooral op emotioneel niveau. Een bedrogen Schorpioen vergeet en vergeeft nooit. Hij heeft een koppige halsstarrigheid die hij deelt met zijn tegenovergestelde teken Stier. 

De reden waarom een Schorpioen de neiging heeft om zijn emoties te verdringen is, omdat het hem kwetsbaar maakt. Vooral het tonen van emoties in het openbaar, maakt hem gevoelsmatig zwak en kwetsbaar. Het gevoel de controle te verliezen, een Schorpioen geeft zich immers nooit bloot, zoals een Schorpioen beest direct zonlicht vermijdt. 

Schorpioen is de trotse eigenaar van het achtste huis, waar taboes en begraven geheimen van het leven verborgen zijn. Dit is een confrontatie huis en onwaardig voor een vrolijke “kijk naar mij hoe gelukkig ik ben” sociale-mediapagina.

Schorpioen emotionele kracht

Geef eens een origineel cadeau:
een volledige karakterbeschrijving waarin de potentiële groeimogelijkheden worden vermeld, en hoe je die optimaal kunt benutten. Succes is verzekerd!